Tekstovi.mk

Тоше Проески

Полско цвеќе


Текст

Како птица мај ќе слета
Кај вљубените
Блазе им, а ние каде сме?
Како срце в божур цвета
Во моето си
И најмила и проклета ти.

Реф.
Полско цвеќе млад нека ме покрие
Душа нек ми љубат облаци
Кога нејќеш ти.

Камо среќа да ми згаснат очиве
Ако врз тебе се послани
Туѓи бакнежи.

Лесно и во чест и Бога
Да се заколнам
А како крвта да ја прегазам?
Женски солзи небо гледа,
Но ќе запише
Само кога маж ќе заплаче.

Added by

Admin

SHARE

ADVERTISEMENT

VIDEO

Avtomobilua.com - быстрая продажа и легкая покупка новых и б/у автомобилей. Автобазар, на котором продается 1400 автомобилей каждый день, автосалони. Поиск по базе объявлений о продаже автомобилей. Каталоги автосалонов и СТО на Автомобил Україна.