Tekstovi.mk

Миле Кузмановски

Не кани ме


Текст

Те слушам мирисаш пред мене
а в гради: срце и невреме
и не знам како ке ми помогнеш
за да побегнам од тебе и од себе.

Те слушам и не си верувам
зар можам таков да бидам јас
да љубам кога срце не сака
кога немам никого на дуњава.

Не кани ме,со очите
не барај таква љубов да премолчиме.
Ќе заврне во душава
ееј таква тажна песна не си слушнала.

Ме боли тоа што немам збор
немам ни уста ни одговор
и кажи небесна убавино
како да го прелажам јас срцево.

Те слушам ништо не разбирам
љубовта велиш не одбрала
а дали еднаш си ме прашала
дали љубам некого на дуњава.

Не кани ме,со очите
не барај таква љубов да премолчиме.
Ќе заврне во душава
ееј таква тажна песна не си слушнала.

Added by

Admin

SHARE

ADVERTISEMENT

VIDEO

Avtomobilua.com - быстрая продажа и легкая покупка новых и б/у автомобилей. Автобазар, на котором продается 1400 автомобилей каждый день, автосалони. Поиск по базе объявлений о продаже автомобилей. Каталоги автосалонов и СТО на Автомобил Україна.